Hans Leenders werd geboren in 1971 te Gemert. Hij studeerde slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde zijn diploma “uitvoerend musicus” in 1995. Daarnaast studeerde hij orkestdirectie. Hij begon zijn loopbaan als slagwerker bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waar hij in 1999 assistent werd van Valery Gergiev. Zijn carrière kwam in een stroomversnelling toen hij Gergiev in 2001 verving tijdens de opening van het Gergiev Festival. Inmiddels werkte hij onder meer met het Noord Nederlands Orkest, het Brabants Orkest, nu Philharmonie ZuidNederland en het Koninklijk Concert-gebouworkest. In 2008 dirigeerde hij het Nationale Bevrijdingsconcert in het bijzijn van koningin Beatrix met het Codarts Symphony Orchestra.
Ook in het buitenland is Hans Leenders sinds 2002 actief als dirigent. Onder andere in Toulouse, Lausanne en in Sint Petersburg leidde hij gerenommeerde symfonie-orkesten . De toekomst van de klassieke muziek gaat hem na aan het hart, wat maakt dat hij als dirigent regelmatig wordt gevraagd bij de wat avontuurlijkere programmering van symfonieorkesten. Bijvoorbeeld met Percossa erbij… Speciaal vanwege Percossa is Hans Leenders dit jaar daarom uitgenodigd als gastdirigent bij het Oetelkonzèrt.

 

Percossa is een Nederland-se percussiegroep uit Den Haag die inmiddels ruim 20 jaar actief is en sinds 1998 ook in het theater op-treedt. De groep bestaat uit vier muzikanten en maakte inmiddels zeven voor-stellingen die in binnen- en buitenland werden gespeeld en waarbij de groep geregisseerd werd door o.a. Karel de Rooij (een van de leden van Mini & Maxi) en Jos Thie. Percossa werkte onder andere samen met Cesar Zuiderwijk. Ieder brengt zijn eigen specialiteit mee en zo ontstaat er een groep die uitblinkt in virtuositeit en verscheidenheid. Een voorstelling van Percossa is als een rit in een achtbaan; omhoog en omlaag gaat het met altijd onverwachte bochten terwijl er uit het niets een looping kan opduiken. Met duizelingwekkende snelheid sleurt Percossa zijn publiek mee van de ene opwindende soort slagwerkmuziek naar de andere. Dat wordt feest!

De Welsh – Italiaanse tenor Adriano Graziani begon zijn studie aan het Royal College of Music in Londen. Waarna hij zich verder bekwaamde in de zangkunst aan de Cardiff International Academy of Voice.
Niet toevallig: in 2016 was hij in ‘s-Hertogenbosch van de partij tijdens de Opera Sing Along. Hij vertolkte daar klassiekers uit de wereld van operette en het Napolitaan-se lied. Verder trad hij op tijdens zóveel Festivals en opera’s dat wij u een opsomming zullen besparen. Recente opdrachten voerde Adriano Graziani uit in het Landestheater Bregenz, de opera van Boston en tijdens het Longborough Festival.
Adriano Graziani, laat hem maar komen!

 

Bekend om haar “warme en etherische stem”, is Kristina Bitenc een rijzende sopraan met een breed repertoire in operaland. Kristina Bitenc studeerde op jonge leeftijd viool, maar ontdekte al snel haar echte passie: zingen. Vervolgens studeerde ze af met een Bachelor of Music aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij Barbara Pearson. Ze werd vervolgens geselecteerd om lid te worden van de Nationale Opera Academie van 2010-2012, waar ze met onderscheiding haar Master in Opera behaal-de. In de jaren 2012-14 was Kristina lid van de operastudio in de Opéra National du Rhin waar ze deelnam aan producties zoals “Blanche neige” van Lange en “La belle ou bois dormant” door Respighi. Gedurende haar carrière heeft Kristina samengewerkt met vele dirigenten, waaronder Reinbert de Leeuw en

trad op met onder andere het Sloveense Philharmonic Orkest, het Sloveens Radio Orkest en het Residentie Orkest. We verheugen ons op haar komst!