Welkom bij het 54e Oetelkonzèrt!

Het zou erop zitten, in dit prachtige Theater aan de Parade. Met weemoed namen we vorig jaar afscheid. We hadden ons boeltje al in de verhuisdozen gepakt. Klaar om op een andere plek ons Oetelkonzèrt in de steigers te zetten. En we kozen voor een bij onze verhuizing passend thema:

“Meej nôôte op sjouw!”

Toen kwam het nieuws dat we in ieder geval dit 54e Oetelkonzèrt nog in het Theater aan de Parade kunnen blijven. Dus dat gaan we doen –  meej nôôte op sjouw…

Ieder jaar, op de dinsdagavond vóór Carnaval, organiseert CV de Oetels het Oetelkonzèrt. Op het Oetelkonzèrt verzorgt de philharmonie zuidnederland, onder leiding van dirigent Arjan Tien, een sfeervol en carnavalesk, op Oeteldonk gericht, klassiek konzert. Klassieke muziek, afgewisseld met eigentijdse nummers. Gebracht door een gerenommeerd orkest, in samenwerking met verschillende solisten. Na afloop volgt een zinderende afterparty tot vèr na middernacht. Laat uw portemonnee maar thuis. Alle consumpties zijn gratis…

U gaat op dit 54e Oetelkonzèrt kennis maken met een drietal totaal verschillende solisten.

Eric Vloeimans

 

Zo is daar Neerlands’ meest veelzijdige trompettist Eric Vloeimans. Die heeft samengewerkt met onder andere Fay Lovsky, Doe Maar, Spinvis, Jan Akkerman, trompettist Kyteman (Colin Benders) en Armin van Buuren. Vanaf 2007 is hij actief met zijn elektrische band Gatecrash, waarin funk- en rockelementen doorklinken. Eric (Huizen, 1963), vindt de term “jazz” voor zijn muziek te beperkend. Zijn werk wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek geluid.

 

Do

 

Zangeres Dominique Rijpma van Hulst is beter bekend onder haar artiestennaam “Do”.

Ze werkt al aan  haar zangcarrière sinds 1996. Dominique is geboren in Valkenswaard in 1981. Tijdens haar eerste optreden in Café Old Dutch in Valkenswaard was men dermate onder de indruk dat ze direct een platencontract kreeg aangeboden!

 

Raoul Steffani

 

De Nederlandse bariton Raoul Steffani studeerde zang bij Xenia Meijer en Maarten Koningsberger aan de Conservatoria van Tilburg en Amsterdam.

Raoul is geboren in Sittard in 1992. Hij wordt één van de grootste zangtalenten van Nederland genoemd; is zowel winnaar van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2016 als van de Elisabeth Evertsprijs 2016. Over Raoul Steffani oordeelde de jury “… dat zijn prachtige toonvorming, breed muzikaal palet en intelligente tekstinterpretatie een grote carrière beloven als operazanger én als vertolker van het lied.”