Fijn stuk in het 073 magazine over het nakende 53e konzèrt

lees meer of lees meer

53e Oetelkonzèrt 2017 op dinsdag 21 februari 2017 Theater aan de Parade

Gerard van Maasakkers Oetelkonzèrt 2017

53e-Oetelkonzert-heelGerard van Maasakkers weet vanaf eind jaren zeventig als een van de eersten met dialectzang een breed publiek aan te spreken. Zingen leert hij op de kostschool. Op zijn zeventiende krijgt hij zijn eerste gitaar en klinken House of the rising sun, de baslijn van Spics & specs en Streets of London in zijn studentenkamer in Nijmegen, waar hij de Middelbare Tuinbouwschool volgt. In die jaren dirigeert hij een jongerenkoor en schrijft hij de rockmusical “Plint”. Later studeert hij aan de Hogere Opleiding voor Tuin- en Landschapsarchitekten (Boskoop) en daarna nog de Hogere Bosbouw- en Cultuurtechnische School (Velp).

In 1978 verschijnt de eerste elpee “Komt er mer in”, een plaat met eigen liedjes in het Brabants dialect. In korte tijd worden er meer dan 15.000 exemplaren van verkocht. Vanaf 1980 is Van Maasakkers professioneel in de muziek bezig. Hij neemt diverse elpees op, waaronder een plaat met kerst- en nieuwjaarsliederen met de Brabantse volksmuziekgroep Ut Muziek. Van 1984 tot 1987 treedt hij op met het theaterprogramma “Zand” met pianist Dick van de Stoep. In diezelfde tijd begint hij ook met het samenstellen en presenteren van het kunst- en cultuurprogramma “Tussen Amsterdam en Brussel” en het programma Muziek beneden de Moerdijk voor Omroep Brabant.

Tussen 1991 en 2000 slaat Gerard van Maasakkers een nieuwe weg in. Samen met zijn “Vaste Mannen” Hein Mandos (piano) en Rinus Raaijmakers (contrabas) presenteert hij theaterprogramma’s met eigen werk, waarbij behalve de folk invloeden ook chansons, latin en jazzy liedjes aan bod komen. Later neemt Bart de Win de plaats in van Hein Mandos, en versterkt gitarist Cor Mutsers (gespeeld met Ilse DeLange,  Mathilde Santing en Harry Sacksioni) de gelederen. In november 2003 ontvangt Gerard van Maasakkers de “Ad de Laat Prijs”.

In juni 2008 viert Gerard van Maasakkers zijn 30-jarig zangers jubileum met vier uitverkochte concerten in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Een registratie van deze concerten is begin 2009 verschenen op de cd/dvd Jubileum. In het jubileumjaar 2008 verscheen een tribute-album, Anders. Op 5 maart 2009 ontving hij een oeuvreprijs, de Gouden Harp. Met Zomaar Onverwacht (2010) en Mijn kind (2013) wint hij de Annie M.G. Schmidt-prijs.

Karin Strobos Oetelkonzèrt 2017

Karin Strobos kreeg de kans in te vallen in de rol van Octavian in de Rosenkavalier van R. Strauss bij De Nationale Opera onder de baton van Sir Simon Rattle. Haar succesvolle optreden oogstte lovende kritieken. Zowel het NRC als de Volkskrant spraken van een droomdebuut. De carrière van Karin Strobos is vanaf dat moment in een stroomversnelling terechtgekomen. Sinds 2014 heeft ze een vast contract bij het Aalto-Musiktheater in Essen, Duits-land. Waar ze onder andere rollen als Cherubino, Charlotte, Suzuki en Zerlina, Idamante, Dorabella en Amando vertolkt. Komend seizoen zingt Karin Rosina en Siébel. Van 2009 tot 2011 behoorde Karin Strobos tot het vaste ensemble van Opera Zuid en zong daar rollen als Octavian, Cherubino, Hasel, Varvara, Suzuki, Siébel en Boulotte. In mei 2015 kwam ze terug om de titelrol in La Cenerentola te zingen. Na haar rol in Der Rosenkavalier werkte Karin ook voor De Nationale Opera in Amsterdam als Flora (La Traviata) en als Phénice (Armide). Bij de Nederlandse Reisopera zong ze Cherubino, Flora en Rosina. In 2016 komt ze terug als Der Komponist (Ariadne auf Naxos).

Karin Strobos trad veelvuldig op als soliste bij onder andere het Residentie Orkest, Het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Willem Jeths schreef speciaal voor Karin Strobos twee delen in zijn Eerste Symfonie, hiermee maakte Karin Strobos haar debuut in de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw van Amsterdam met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart. In juni 2015 maakte Karin Strobos haar debuut bij de Filharmonie van Antwerpen onder de baton van Edo de Waart in Mahler 4. Concerten met het Residentie Orkest, Noord Nederlands Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de philharmonie Zuid-Nederland staan gepland voor het seizoen 15/16. Karmermuziek maakt ze veel en graag met haar vaste pianiste Else Sterk, haar vaste trio met Daria van den Bercken en Felicia van den End, met Sax en Stix en Cello8ctet Amsterdam. Karin ontving prijzen als de Grachtenfesti-valprijs 2011, het Gouden Viooltje en de Debuut Publieksprijs met Felicia en Daria. Karin Strobos studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Henny Diemer waar ze in 2009 haar Master met onderscheiding ontving. Ook maakte ze deel uit van het ensemble van de Opera Studio Nederland. Karin Strobos kreeg zanglessen van Brigitte Fassbaender, Iris Dell’Acqua, Gemma Visser en Margreet Honig.

Leona Philippo Oetelkonzèrt 2017

Leona Philippo verhuiisde op haar zesde met haar adoptieouders vanuit Toronto naar Nederland, waar ze op haar zeventiende naar het Rotterdams Conservatorium ging. Nog tijdens haar opleiding werd ze in 1998 door haar toenmalige platenmaatschappij voor twee maanden naar Hollywood, L.A. gestuurd om haar debuut-cd op te nemen. Ook stond ze samen met de R&B groep Sat-R-Day als supportact in het voorprogramma van Dru Hill in Ahoy. Na haar derde studiejaar besloot Philippo in 1999 het Conservatorium te verlaten. Al snel werd ze door de Nits gevraagd om mee te toeren tijdens hun Wool Tour in 2000. Zo trad ze met de Nits op in Duitsland, Griekenland, Finland, Hongarije en Japan en stond zij met Arling & Cameron en Junkie XL in Tokio. In 2001 speelde Philippo de hoofdrol Aida in de gelijknamige musical van Joop van den Ende. Verder was ze te zien in onder andere theatershows In 2008 deed Philippo een gastoptreden tijdens het Symphonica in Rosso-concert van Lionel Richie. In 2009 werd de single Shake Ya Tailfeather uitgeroepen tot Radio 501 Plaat voor je Hoofd. In 2011 was Philippo te zien in de theater show A Tribute To Michael Jackson en The Songs From The Movie Sister Act. In 2012 speelde zij in de Nederlandse dramaserie Lijn 32, stond ze in de theaters met Stars For Planet Earth en was ze te zien in de film De groeten van Mike! Philippo is soms tafeldame bij De Wereld Draait Door. Haar stem is te horen op vele CD’s en haar eigen Top 20 hitsingle Zomer Op Je Radio/Summer On Your Radio. In december 2012 werd Philippo de derde winnaar van het programma The voice of Holland. Haar cover Could You Be Loved is de meest succesvolle nummer 2 hit ooit in de Nederlandse Top 40. Ook is het een van de meest succesvolste nummer 1 hits in de Nederlandse Single Top 100. In 2016 nam zij deel aan de dirigeerwedstrijd Maestro, een televisieprogramma van AVROTROS. Op 6 maart 2016 won zij in de finale van Daan Boom met uitvoeringen van filmmuziek uit de film E.T. van John Williams en de Vijfde Symfonie van Ludwig van Beethoven.

Arjan-Tien

Arjan Tien Oetelkonzèrt 2017

Arjan Tien is wederom de dirigent van het fantastische orkest philharmonie zuidnederland. Een bekende voor ons. En daar zijn we trots op!

Vanaf het seizoen 2006/2007 is Tien chef-dirigent van het Magogo Kamerorkest in Tilburg. In 1998 dirigeerde Tien voor de eerste maal het KwaZulu Natal Philharmonic Orchestra in Durban, Zuid-Afrika. Sindsdien leidt hij regelmatig producties bij dit orkest en bij andere orkesten in Zuid-Afrika. Hij maakte een cd met het Chamber Orchestra of South Africa met de Altrhapsodie van Brahms met Sibongile Khumalo als soliste. Tien was assistent-dirigent bij het Radio Filharmonisch Orkest van 1999 tot 2001. In 2000 was hij dirigent van het Jeugdorkest Nederland. Hij leidde concerten in de Robeco-zomerconcerten in het Concertgebouw in Amsterdam en met het Metropole Orkest.

Naast Zuid-Afrika, gaf Tien concerten in onder andere Brazilië, Duitsland, Hongarije, Griekenland, Oostenrijk, Slovenië, Turkije, Zweden en Zwitserland. In Nederland leidde hij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht, het Orkest van het Oosten, het Radio Filharmonisch Orkest Holland en Het Gelders Orkest. Hij leidde premières van onder andere Deux Entr’actes Tragiques van Richard Wagner (wereldpremière) en Les Animaux Modèles van Francis Poulenc (Nederlandse première). Ook is hij operadirigent: onder andere van de opera’s Les Contes d’Hoffmann van Offenbach, Gods Videotheek van Monique Krüs en La Traviata van Giuseppe Verdi. Tot slot is Tien hoofdvakdocent orkestdirectie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Uiteraard hebben we ook, zoals gebruikelijk, een Bossche spreekstalmeester.

52e

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de entreeprijzen en eventuele verdere mogelijkheden voor 2017? Dan kunt u het contactformulier gebruiken om meer informatie aan te vragen of mail naar kaarten@oetelkonzert.nl dan krijgt u te allen tijde antwoord.

De sfeer proeven kan alvast door de fotopagina en/of de videopagina te bezoeken van de Oetelkonzèrten van de afgelopen jaren. Wilt u meer weten over het ontstaan van het Oetelkonzèrt dan kunt u de historiepagina bezoeken. Of wellicht de oude programmabuukskes vanaf het 1e oetelkonzèrt doorbladeren., erg leuk om de historie te ervaren.

Wilt u als bedrijf adverteren in het programmaboekje of wilt u meer weten welke kansen er liggen om als bedrijf of organisatie, met relaties of personeel, het Oetelkonzèrt bij te wonen en/of te ondersteunen, laat het ons dan weten, eventueel eveneens via het contactformulier. Wij nemen dan spoedig contact met u op; vanzelfsprekend zijn er meerdere mogelijkheden. Via het Oetelkonzèrt komt u namelijk onder de aandacht van een wellicht voor u interessante doelgroep in een sfeervolle setting.