Drieluik geslotenOns onvolprezen kunstwerk dat te zien is in het Oeteldonksch Geminte Musejum. Dit drieluik is ontstaan in 2009 tijdens een Jaarfeest van CV de Oetels.

De vraag aan het musejum was hoeveel ruimte we hadden om het kunstwerk te exposeren. De afmeting klopte exact met de gesloten drieluik maar als hij open is dan is het dus de dubbele afmeting. Bij ontvangst met uitleg wat het voorstelde was men zeer verrukt over het kunstwerk en moest men wel weer lachen over het tegendraadse van de Oetels. Toch weer meer ruimte innemen dan bedoeld was.

Drieluik Oetels open

Het basisverhaal is dat iedereen staat te wachten op de optocht maar anderen vinden dat ze moeten opschieten omdat het zo aswoensdag is. Iedereen staat te wachten tot de optocht zich in beweging zet maar de meneer in de rechter onderhoek probeert de optocht te stoppen.
Een hond is het hier niet mee eens en bijt de man in zijn achterwerk want carnaval is immers niet te stoppen. De schilderijtjes aan de voorkant zijn beschilderd met een jonge puk-oetel en een traditionele Oetel. Jong en oud met hetzelfde doel: Culturele Gein en Geinige Cultuur.

Iedere Oetel kreeg de opdracht een klein paneel van het totale schilderij te beschilderen en mocht het naar eigen goeddunken invullen. Na samenvoeging van al deze stukjes kregen we dit verrassende effect.